University of Belgrade, Faculty of organizational sciences

Department for e-business

Đorđe, Mladen, Igor

Automatizacija različitih tipova pametnih okruženja, kao što su pametne kuće, pametne kancelarije, pametni gradovi, pametna elektronska uprava, postaje realnost primenom koncepata Interneta inteligentnih uređaja (Internet of Things). Pametna okruženja je moguće implemetirati primenom senzora za merenje različitih fizičkih veličina, kao što su temperatura, vlažnost vazduha, intenzitet svetlosti; aktuatora koji omogućavaju uključivanje i isključivanje raznih uređaja; mikroračunara kao što je Raspberry Pi i mikrokontrolera poput Arduino-a.

Djordje Mladen Igor

Đorđe Stepanić, Mladen Stevanović i Igor Đurić su aktivno učestvovali u kreiranju nastavnih materijala za predmet Internet inteligentnih uređaja, Katedre za elektronsko poslovanje. U okviru ovog predmeta, studenti imaju mogućnost da isprobaju različite senzore, aktuatore, mikroračunare i mikrokontrolere. Đorđe, Mladen i Igor će se i u narednom periodu baviti aktuelnim trendovima Interneta inteligentnih uređaja.

Oprema za Internet inteligentnih uređaja

Svi projekti koji se realizuju u okviru predmeta Internet inteligentnih uređaja imaju praktičnu primenu u realnim okruženjima.

Check Also

Darko Nemanja Milos Dusan

Darko, Miloš, Dušan, Nemanja

Koncept Big Data predstavlja jedan od najaktuelnijih pojmova u oblasti informacionih tehnologija. Big Data u …